Youtube-kanaler du bara inte missar

Det finns massor av olika YouTubekanaler att välja mellan. Här är några av de bästa:

1. PewDiePie – En av de mest populära YouTubersna någonsin. PewDiePie har varit med i en rad olika TV-program och filmer, och hans YouTube-kanal har över 100 miljoner prenumeranter. Han gör videos om allt från datorspel till skräckfilmer, och hans humor får alla att skratta.

2. Smosh – Ett annat mycket populärt YouTube-konto som ofta gör listor över de roligaste eller mest intressanta sakerna på internet. Dessa två amerikanska komiker gör även sketches och musikvideor, och deras kanal har över 20 miljoner prenumeranter.

3. JennaMarbles – Jenna Marbles är en av de första stora stjärnorna på YouTube, och hennes kanal handlar främst om hennes liv och tankar om olika saker som hon upplever i vardagen. Hon gör videos om allt från hur man blir mer självsäker till hur man tar hand om sin katt, och hon har en mycket stark personlighet som fansen verkligen uppskattar. Hennes kanal har drygt 18 miljoner prenumeranter.

”Lilly Singh – IISuperwomanII”

Lilly Singh är en kanadensisk skådespelerska, författare och YouTube-stjärna som går under namnet IISuperwomanII på nätet. Hon blev känd för sina sketchvideos och musikvideor, och har sedan dess fortsatt att vlogga regelbundet om sitt liv och sin karriär. Lilly är den andra personen i Kanada att bli verifierad av YouTube, och hon är nu en av de mest populära YouTubersna i världen med fler än tio miljoner prenumeranter.

” PewDiePie – Felix Arvid Ulf Kjellberg”

PewDiePie är en av de mest kända personligheterna inom internetvideovärlden. Han är en svensk YouTubechattare och producer som är mest känd för sin webbserie ”Let’s Play”. PewDiePie blev den första personen på YouTube att nå 50 miljoner prenumeranter. Han har också vunnit flera prestigefyllda priser, däribland ”King of the Web” och ”The Most Popular Gaming Web Star”. PewDiePie lever i Stockholm tillsammans med sin flickvän Marzia Bisognin.

”Smosh – Ian Andrew Hecox och Anthony Padilla”

Smosh är en amerikansk YouTube-kanal skapad av Ian Andrew Hecox och Anthony Padilla. De började göra korta sketchfilmer på college i 2001, och deras kanal lanserades den 19 juli 2005. Smosh har över 23 miljoner abonnenter och över 6,9 miljarder visningar på YouTube. Deras video ”Pokémon Theme Music Video” är deras mest sett med över 135 miljoner visningar.

Ian Hecox och Anthony Padilla började göra korta filmer tillsammans när de var i gymnasiet. Efter gymnasiet flyttade de tillbaka till Sacramento för att gå på Sacramento City College tillsammans. Under sin tid på college började de göra längre sketchfilmer som de postade på sina MySpace-sidor. När YouTube startade upp i februari 2005 flyttade de sina filmer dit istället, och deras kanal ”smosh” lanserades den 19 juli 2005[1]. Deras första video ”Power Rangers Theme Song” hade en budget på bara US$ 20[2] . Filmen handlade om Hecox och Padilla som drev runt staden i en röd convertible genom att spela Power Rangers-temat från TV-serien Mighty Morphin Power Rangers via bilens stereoanläggning.

”The Fine Brothers – Benny och Rafi Fine”

The Fine Brothers är två bröder från New York, Benny och Rafi Fine. De är skapare av webbserien React och YouTubers med över 12 miljoner prenumeranter på sin kanaal. De började sin karriär som filmare, regissörer och producenter för TV-program och reklamfilmer. Sedan dess har de gjort sig ett namn på YouTube med sina roliga, unika och informativa videos. The Fine Brothers har vunnit många priser för sitt arbete, bland annat en Emmy Award.

”VSauce – Michael Stevens”

Michael Stevens är en amerikansk YouTube-stjärna, född och uppvuxen i Kansas City, Missouri. Han började sin karriär som regissör och producent av dokumentärer för National Geographic och Discovery Channel. Men det var inte förrän 2011, när han startade sin egen YouTube-kanal VSauce, som han verkligen slog igenom. I dag har kanalen över 11 miljoner prenumeranter och Michael räknas som en av de stora stjärnorna på YouTube.

VSauce handlar om allt från vetenskap till historia till popkultur – allt med Michaels unika humor och intelligenta analyser. Han har gjort flera populära serier på kanalen, däribland Brain Candy (som tittarna beskriver som ”den bästa showen du någonsin sett”) och What If? (som undersöker olika teoretiska scenarier). Michael är utbildad i kemi och filosofi vid Indiana University, men det är hans passion för vetenskap och kunskap i allmänhet som gör honom till den fantastiska stjärnan han är idag.