Whatsapp – allt du behöver veta

Whatsapp är en app för smartphones som gör det möjligt att skicka textmeddelanden, bilder och ljudfiler via internet. Den fungerar på alla vanliga mobila operativsystem, inklusive iOS, Android och Windows Phone. Whatsapp är gratis att ladda ner och använda under den första året, därefter kostar den 99 cent per år.

Det finns många olika saker du kan göra med Whatsapp: chatta med dina vänner, dela bilder och filmer med dem, eller ringa och video-chatta med dem via internet (som inte kostar något extra). Whatsapp har också ett flertal andra funktioner: du kan se när dina kontakter senast var online i appen (och om de befinner sig i närheten av dig), skapa gruppchatts för att chatta med flera personer samtidigt samt spara backup av alla dina meddelanden på Google Drive (om du använder Android) eller iCloud (om du använder iOS).

Hur använder man WhatsApp?

WhatsApp är en gratis chat-app som finns tillgänglig för iPhone, Android och Windows Phone. WhatsApp använder din telefons internetanslutning (4G/3G/2G/EDGE eller Wi-Fi, beroende på vad som är tillgängligt) för att skicka och ta emot meddelanden till andra WhatsApp-användare. Som standard krypterar WhatsApp all kommunikation mellan parterna.

För att installera WhatsApp behöver du gå till App Store (iPhone), Google Play Store (Android) eller Microsoft Store (Windows Phone). Sök efter ”WhatsApp” och installera appen på din telefon. När installationen är klar startar du appen och anger ditt mobilnummer för att registrera dig. WhatsApp skickar sedan en verifieringskod via SMS till det angivna numret, som du använder för att verifiera ditt konto.

När du har registrerat och loggat in på WhatsApp kan du börja chatta med dina vänner och familjemedlemmar. För att ladda ner Chattmeddelandehistoriken från WhatsApp måste du göra följande: Gå in i Inställningar->Chatt->Chattmeddelandehistorik->Markera Alla chats->Exportera Chattmeddelandehistorik

Vad är WhatsApp och hur fungerar det?

WhatsApp är en gratis mobilapp som finns tillgänglig för iPhone, Android och Windows Phone. WhatsApp använder internetkopplingen på din telefon (4G/3G/2G/EDGE eller WiFi om du är ansluten till ett trådlöst nätverk) för att låta dig meddela dina kontakter.

Det går att skicka textmeddelanden, bilder, ljudmeddelanden och videoklipp med WhatsApp. Du kan också ringa andra WhatsApp-användare genom appen. Förutom detta kan du också skapa gruppchatts för att chatta med flera personer samtidigt. Nyligen har WhatsApp även introducerat stöd för videochattar.

För att använda WhatsApp behöver du bara ladda ner appen från App Store (iPhone), Google Play Store (Android) eller Microsoft Store (Windows Phone). När installationen är klar startar du appen och registrerar dig med ditt mobila nummer. Sedan bekräftar du registreringen via SMS-bekräftelsekod som skickas till din telefon. Ditt telefonnummer fungerar sedan som ditt användarnamn i WhatsApp, så alla dina kontakter som har Whatsapp installerat kommer automatiskt visas i din Kontaktlistan inne i appen.

Varför är WhatsApp så populärt?

WhatsApp är en av de mest populära programmen för textmeddelanden och VoIP-samtal. Det finns på flera olika plattformar, inklusive Android, iOS, Windows Phone och datorprogrammet WhatsApp Web. WhatsApp använder din telefons internetanslutning (4G/3G/2G/EDGE eller Wi-Fi) om du vill skicka meddelanden och ringa gratis till andra personer som har WhatsApp-appen installerad på deras telefoner. Detta gör det mycket enkelt att hålla kontakten med familj och vänner samtidigt som man sparar pengar på dyra SMS-avgifter.

Har WhatsApp några begränsningar?

WhatsApp har vissa begränsningar när det gäller hur många personer du kan ha i en grupp och hur långa meddelanden du kan skicka. WhatsApp är dock mycket användarvänligt och lätt att använda, så det är inte mycket av ett problem.

Vad kan man göra med WhatsApp?

WhatsApp är en av de mest populära chat-apparna i världen. Det finns flera saker man kan göra med WhatsApp, till exempel:

1. Chattar med kontakter – Man kan chatta direkt med ens kontakter i realtid och skicka bilder, videos och ljudmeddelanden.
2. Gruppchatts – Med gruppchatts kan man chatta med flera personer samtidigt, detta är perfekt för planering av t.ex events eller fester då alla deltagare kan vara på samma ställe och ha koll på all information som delas utan att behöva scrolla igenom massor av meddelanden från olika personer.
3. Statusuppdateringar – I statusfunktionen kan man dela text, bilder eller videos som sedan visas för ens kontakter under 24 timmar, denna uppdatering visas sedan för alla ens kontakter i deras chatlistor ovanför namn och profilbild. Sedan den 24 timmarsperioden tar slut så försvinner statusuppdateringen automatiskt från allas chatlistor.’