Twitterthreads – hur gör man och varför är de bra?

Twitterthreads är ett bra sätt att organisera och dela information. De är enkelt att göra och kan vara mycket användbara för både individuella användare och företag. Twitterthreads innehåller vanligtvis flera tweets som är kopplade samman med varandra. Detta gör det möjligt för folk att läsa all information i en tråd på ett ställe, i stället för att ha to jump mellan olika tweets från olika användare. De är också bra för att hålla koll på länkar, bilder och andra media som du vill dela med dina followers.

Hur gör man en Twitterthread?

En Twitterthread är en serie tweets som hänger ihop och berättar en historia eller diskuterar ett ämne. Att skapa en thread på Twitter är inte svårt, och det finns flera olika sätt att göra det på. Den enklaste metoden är att bara skriva flera tweets i rad, medan den mer avancerade metoden innebär att man använder ”Threading”-funktionen som finns i Twitter-appen. För att göra detta måste du först logga in på din Twitter-konto via appen och sedan trycka på knappen som ser ut som en liten cirkel med tre prickar i. När du har tryckt på den här knappen kommer du till ”Threading”-funktionen där du kan börja skriva dina tweets. Du kan ladda upp bilder och andra mediafilmer till dina tweets genom att trycka på de olika ikonerna längst ner i fönstret. Ditt första tweet i tråden kommer automatiskt att bli det första tweetet som visas när andra användare går in på din tråd, men om du vill kan du flytta runt de olika tweets genom att dra dem till den position du vill ha dem i. När du är klar med din tråd trycker du bara på ”Tweet” -knappen längst ner till höger och ditt Tweet kommer nu vara publicerat!

Varför är Twitterthreads bra?

Twitter är en av de mest användbara och effektiva sociala medierna som finns. Det är ett snabbt och enkelt sätt att kommunicera med andra, och det gör det möjligt för användare att dela länkar, bilder och andra typer av innehåll. Twitterthreads är ett perfekt sätt att starta en diskussion om ett intressant ämne, samla in feedback från andra användare eller bara hålla koll på vad som händer i världen. De flesta threadar är korta och tillgängliga, vilket gör dem lätta att ta hand om när man scrollar igenom tidslinjen. Dessutom kan man alltid gå tillbaka till en tråd senare för att se hur den har utvecklats – nytt innehåll dyker ofta upp i trådar när fler användare börjar delta i diskussionen.

Tips för bättre Twitterthreads

Det är inte alltid lätt att få till en bra Twitterthread. Här är några tips som kan hjälpa dig på vägen:

1. Tänk ut ett tydligt tema eller en klar struktur för din thread. Det gör det lättare för läsarna att följa med och hitta den information de letar efter.

2. Var kortfattad och till punkt. Inget behöver vara mer än 140 tecken, så använd detta till din fördel! Dina tweets blir också mer troliga att retweetas om de är korta och smidiga att ta in.

3. Använd bilder, GIFs och videoklipp för att visualisera det du vill säga – detta gör ditt innehåll mycket mer intressant! Du kan också inkludera länkar i dina tweets, men se till att dessa leder till relevant information som verkligen adderar något till din tråd.

4. Engagera dig med andra på Twitter – reagera på andras tweets, tagga dem i dina egna trådar (med @ + deras användarnamn) eller starta diskussioner genom fritextfunktionen (”tråda”). Desto fler som deltar i din thread, desto mer intressant blir den!

Exempel på bra Twitterthreads

Twitter är känt för sina korta inlägg, men det finns också massor av användare som skriver långa threadar om olika ämnen. Här är några exempel på bra Twitterthreads:

1. @gavinhackemann skrev en tråd om hur han gick från att vara nybörjare till att bli en expert på webbutveckling. Han delade med sig av tips och trix för andra som vill lära sig mer om detta intressanta ämne.

2. @itsmececilia skrev en tråd om hennes favoritmusikalstunder under 2018. Hon inkluderade länkar till musikvideoer, recensioner och intervjuer med artisterna hon lyssnat på under det gångna året.

3. @petersoderstrom skrev en tråd om de bästa svenska tv-serierna just nu. Han tipsade om flera olika serier som hans followers verkligen borde kolla in, oavsett genrepreferens eller tidigare tv-vanor.

Länkar till fler artiklar om Twitterthreads

Twitter är en social medieplattform som lanserades 2006. På Twitter kan användare skapa korta meddelanden, kallade tweets, och dela dessa med andra användare. Tweets kan innehålla text, bilder eller videoklipp och användarna kan följa varandra för att se deras inlägg i sin flödesvy. Twitter har cirka 320 miljoner aktiva användare per månad (januari 2016).

En av de stora fördelarna med Twitter jämfört med andra sociala medier är att det är mycket enkelt att ta till sig information på ett snabbt och smidigt sätt. Detta gör det perfekt för nyheter och snabba uppdateringar, men det är inte bara nyhetsmedier som utnyttjar plattformens potential. Alltifrån bloggare och podcasters till privatpersoner och företag har insett hur effektiv Twitter kan vara för att sprida budskap och interagera med publiken.

En av de mest populära funktionerna på Twitter är trådar, eller threads. En thread består av en rad tweets som hänger ihop genom att man svarar på ett tidigare tweet i tråden. Det gör det enkelt att följa ett samtal mellan olika personer eller grupper, samtidigt som man slipper bli bombaderad av notifications från alla olika tweeter-konton man followar. I den här artikeln tittar vi närmre på vad twitterthreads är, hur du skapar dem och ger dig tips på intressanta twitterthreads du inte vill missa!