Spagetti carbonara – ett recept från Rom

Spagetti carbonara är en italiensk pasta som normalt innehåller bacon, ägg och parmesanost. Det finns många olika varianter på receptet men alla har dessa tre ingredienser i common. Detta är ett av Italiens mest kända och populära pasta recept och det går snabbt att laga. Spagetti carbonara passar perfekt till en busy weeknight eller när du vill imponera på dina vänner med en god matlagning.

Det första du behöver göra är att koka spagettin i saltat vatten enligt paketets instruktioner, tills den är al dente (fast men mjuk). Medanpastan kokar, stek baconen i en stekpanna tills den blir knaprig. Lägg sedan baconet på en plåt med hushållspapper så att excessiv olja absorberas och linda in den sedan i aluminiumfolie för att hålla sig varm. I samma stekpanna, bryn schalottenlöken tills den blir mjuk (du kan använda lite av baconfettet om du vill). Sedan ska du ta bort stekpannan från värmen och rör ner parmesanosten så att det blir en jämn smet. Vispa sedan i två hela ägg eller om du inte gillar hela ägg kan man bara använda 3-4 äggulor istället (det beror hur saftig och creamininess man vill ha sin carbonara). Blanda sedan ner pasta inkokta spagettin direkt till smeten utav ost och ägg – do not drain the water! Rör runt blandningen innan servering sist av allt rörs persiljan ner för extra smak boost!

Spagetti carbonara – en klassiker från Rom

Spagetti carbonara är en klassisk italiensk pasta som härstammar från Rom. Den består av spaghetti, bacon, äggula, grana padano-ost och peppar. Receptet på denna delikata pasta är mycket gammalt och har sitt ursprung i de fattiga tider som efter andra världskriget. Då hade man bara några få ingredienser tillgängliga men med dem skapade man något unikt och smakrikt! Spagetti carbonara är idag en av Italiens mest populära pastarätter och det finns olika varianter på hur den ska tillagas. Det finns ingen exakt recept utan alla lägger till sin egna touch på denna klassiker från Rom!

Enkelt och gott recept på carbonara

carbonara är en italiensk pasta rätt som normalt innehåller bacon, ägg och ost. Den klassiska carbonara receptet använder spaghetti eller penne pasta, men det finns många varianter av denna rätt med andra pasta sorter. Bacon och ägg blandas vanligtvis tillsammans i en skål innan de blandas i den kokta pastan och sedan serveras med ost på toppen. Detta recept är mycket enkel att göra och tar inte lång tid alls.

Hur du gör en krämig och god carbonara

Det finns olika sätt att göra en krämig och god carbonara. En av de mest populära recepten innehåller bacon, ägg och grana padano-ost. För att göra denna rätt först sautera du bacon i en stekpanna tills det är knaprigt. Sedan tillsätter du pasta till stekpannan och blandar den med baconet. I en separat skål vispa du sedan ihop ägg och ost tills det blir krämigt. Häll sedan äggblandningen over pasta och bacon i stekpannan och rör om tills allt är väl blandat. Servera denna carbonara med lite extra grana padano-ost på toppen!

Tips för att lyckas med din carbonara

Lagom stekt bacon och knaperstekt pasta är A och O för en riktigt god carbonara. Börja med att sätta på pastakoket, och stek baconet i en skorpa. Låt det inte bli för tunt eller för brunt – det ska vara krispigt utan att vara torrt. När baconet och pastan är klara, blandar du dem varsamt ihop med äggulorna, parmesanen och lite salt & svartpeppar. En Carbonara smakar allra godast nystirrad, men den går givetvis att servera direkt från grytan om du inte har tid eller ork till mer.

Recept på spagetti carbonara med bacon

Recept på spagetti carbonara med bacon:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen, tills den är al dente. 3.Skala och skiva löken tunt, och stek i en stekpanna tillsammans med de skivade champinjonerna. 4.Tillaga baconet enligt anvisningarna på förpackningen (du kan antingen steka eller grilla baconet). 5.Blanda crème fraiche, ost, salt och peppar till en smaksatt bechamelsås och blanda sedan ner den i den kokta spaghettin, tillsammans med champinjoner och lök. 6 . Lägg upp pasta carbonara på tallrikar, toppa med det grillade/stekta baconet och servera direkt!