Sallader – enkelt och gott

Sallader är ett enkelt och gott alternativ till den traditionella maten. Man kan fylla sin sallad med det man gillar, beroende på vad man har i kylskåpet. Det finns olika typer av sallader, från de enklaste till de mer komplicerade. De flesta innehåller grönsaker och frukt, men det finns även några som innehåller kött eller fisk. Sallader är inte bara goda, utan också nyttiga då de innehåller mycket fiber och vitaminer.

Sallader – enkelt och gott

Ibland är det svårt att veta vad man ska laga för mat. Kanske har du inte ork eller lust att stå och laga något avancerat, men samtidigt vill du inte bara äta en smörgås. Då är sallader perfekt! De är enkla att laga, och det finns mängder av olika recept på hur man kan variera dem. Oavsett om du gillar gröna bladgrönsaker, frukt eller grönsaker i bitar, så kan du alltid hitta en sallad som passar dig. Sallader är också bra för dig – de innehåller mycket fiber och vitaminer, och de flesta ingredienserna går att hitta i din närmaste matbutik. Sallader är både goda och nyttiga, vilket gör dem till den perfekta maten för en stressad person som inte har tid (eller ork) att laga annat!

Enkla sallader för alla smaker

De flesta av oss älskar en god sallad, men ibland kan det vara svårt att veta hur man ska göra den perfekta salladen. Här är några tips på enkla sallader som passar alla smaker:

Först och främst bör du välja de grönsaker som du gillar mest. Det finns inget rätt eller fel här – bara dina egna preferenser! Sedan kan du lägga till något protein, som kyckling eller lax, för extra tuggmotstånd.

Om du vill ha lite mer smak i din sallad, prova att tillsätta en god dressing eller vinegrette. Enligt mitt tycke är det bäst att använda hemgjord dressing, men det finns massor av bra alternativ i butikerna också. Slutligen toppingar – hitta något som passar dig! Jag personligen gillar fetaost- eller getostbitar, valnötter och ruccola.

5 enkla sallader du kan göra på under 15 minuter

Sallad är en perfekt maträtt för att slänga ihop på kort tid. Här är fem enkla sallader du kan göra på under 15 minuter:

1. Fetaostsallad: Blanda fetaost, tomater, gurka och oliver med en skvätt olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

2. Kyckling- och baconpastasallad: Koka pasta al dente (ca 1 minut för lite kvarstekt pasta), blandade den sedan med grillad kyckling, bacon, riven ost, majonnäs och ketchup efter smak. Salta och peppra efter behag.

3 tunna skivor lax
4 dl crème fraiche
6 msk finhackad dill

4 dl gröna bladsalladshavtorn*eller hallonsylt**

2 tsk strösocker***Salt & svartpeppar

*Blanda allt utom havtornen/hallonsylten i en stor skål tills det är smidigt att ta upp med en sked; ***Rosta havtornen/blanda hallonsylten i pannan tills det blir varmt.*Krydda laxen med salt & svartpeppar från början av tillagningstiden.*Bryn laxen ca 3 min per sida i en het stekpanna, använd inte olja!*Låt laxfiléerna vila 5-10 minuter innan du delar dem i mindre bitar som du blandar ner i dressingen.*Serveras direkt – garnerat med rostad havtorn*/**och eventuell extra dillkvist.’

Salladsrecept för både vardag och fest

Sallad är en fantastisk maträtt för både vardag och fest. Det finns många olika recept för hur du kan göra din egen sallad, och det är enkelt att anpassa dem efter dina egna smaklökar. Sallader kan innehålla allt från grönsaker till frukt och kött, och det finns nästan ingen gräns för vad du kan tillsätta i din sallad. En av de stora fördelarna med sallader är att de oftast är mycket nyttiga, men det betyder inte att de inte kan vara goda också! Prova experimentera med olika ingredienser tills du hittar din perfekta salladskombination.

Härligt fräscha sallader för hela familjen

Sallader är en frisk och nyttig maträtt för hela familjen. Det finns olika sorter av sallader, både vegetariska och med kött eller fisk. Sallader innehåller ofta grönsaker som är nyttiga för hälsan. De flesta sallader går att laga på egen hand, men det finns också många goda recept online. Enkelhet är ofta den bästa ingrediensen i en sallad, så välj dina favoriter grönsaker och laga din egen unika smak!