Så lagar du en enkel pasta carbonara

Så lagar du en pasta carbonara på 10 minuter: 1. Koka pasta efter anvisningarna på förpackningen. 2. Fräs lök och bacon i en stekpanna tillsammans med olja eller smör. 3. Blanda sedan i ägg, mjölk och parmesanost till en krämig sås. 4. Tillsätt pasta och pepparackor till smak 5. Servera direkt!

Ingredienser

Det finns många olika ingredienser som används i matlagning och bakning. De flesta recept kräver en blandning av mjöl, socker, salt, smör eller margarin, ägg och vatten. Mjölet ger maten struktur och kan göra den frasigare eller segare. Sockret sötmar maten och saltet ger smak. Smör eller margarin gör att degen blir lyxigare och äggen håller ihop allting. Vattnet är nödvändigt för att degar ska kunna jäsa till fullo. Det finns dock ingen fast regel för hur mycket av varje ingrediens som behövs – det handlar helt om att prova sig fram tills man har hittat rätt balans!

Pasta

Pasta är en typ av mat som har sitt ursprung i Italien och består av durumvete och vatten. Det finns många olika typer av pasta, allt från spaghetti till ravioli, och de kan serveras med en mängd olika såser. Pasta är en populär maträtt på grund av dess förmåga att anpassas efter olika smaker och konsistenser.

Carbonara

carbonara är en italiensk pasta rätt med bacon, ägg och ost. En klassisk carbonara använder pancetta, men bacon fungerar bra också. Rätten serveras vanligen på tagliatelle eller spaghetti. Carbonara är en mycket smakfull pasta som går snabbt att laga. Den härliga kombinationen av sötma från osten, salt från baconet och syrlighet från vinet gör den till en fantastisk middag för både vardagar och helger.

Enkel pasta carbonara

Pasta carbonara är en italiensk pasta rätt som innehåller pasta, bacon, ägg och ost. Receptet på pasta carbonara är ganska enkel och du kan ha den klar på mindre än 30 minuter. Först kokar du din pasta i saltat vatten tills den är mjuk. Sen steker du bacon i en stekpanna tills den är knaprig. Överför sedan bacon till en plåt med hushållspapper för att avlägsna eventuellt excessivt fett. I stekpannan lägger du sedan i 2-3 msk olja samt hackad vitlök och steker tills vitlöken blir mjuk och gyllene brown. Sedan blandar du i de stekta baconen till vitlöksoljan. Ta bort stekpannan från värmen och vispa 4 äggulor med 1/4 cup grated Parmesanost, 1/4 tsp salt och svartpeppar efter smak (blandningen ska vara jämn). Häll sedan sockret blandning gradvis i det vispade ägget under hela tiden så att allting blandas ordentligt .Hela tiden vispa egg mixture snabbare när du häller sockret blandningen så det inte skall bli ”klumpig”. Nyp ner tagliatellepastan direkt från kastrullen (som fortfarande kokar) into the egg mixture and stir to combine everything well together off of the heat for about a minute or until the pasta is coated with the sauce evenly .Serve immediately with extra Parmesan cheese on top if desired

Så lagar du en enkel pasta carbonara

Så här lagar du en pasta carbonara på en enkel och snabb väg. Ingredienser som du behöver är: pasta, bacon, grädde, Parmesanost och ägg. Först kokar du pastan efter anvisningarna på förpackningen. Baconet skär du i bitar och stekes tills det är knaprigt. I en annan kastrull vispar du sedan ihop grädde, ost och ägg till en smet. När pastan är klar blandar du den med baconsmeten och serverar direkt.