Nackdelarna med att köpa Instagram följare – är det verkligen värt det?

Köpa Instagram följare är inte något vi rekommenderar. Dels för att det inte är särskilt etiskt, och dels för att det ofta leder till dålig kvalitet på följarna. En stor andel av de som köper följare gör det från tredje partstjänster, och många av dessa använder sig av bots eller andra ineffektiva metoder. Det betyder att du inte bara lägger ut onödiga pengar, utan också drastiskt minskar din chans till framgång på Instagram.

Hur mycket kostar det att köpa Instagram-följare?

Det är inte ovanligt att personer och företag köper Instagram följare för att snabbt bygga upp en stor och imponerande följarskara. Detta går dock inte alltid som planerat, eftersom det finns många olika sätt att köpa följare på, och vissa av dessa metoder är mer pålitliga än andra. Dessutom kan det vara svårt att veta hur mycket man ska betala för sina nya följare. I den här artikeln tittar vi närmre på hur mycket det kostar att köpa Instagram-följare, samt vilka alternativ man har tillgängliga.

Är det värt pengarna att köpa Instagram-följare?

Köper man Instagram-följare är det värt pengarna? Det beror helt på vilket syfte man har med kontot. Om man vill ha många följare för att visa upp sin produkt eller tjänst så kan det vara en bra investering, då det betyder att fler personer kommer se din annons. Men om du bara vill ha följare för att boosta din ego, så är det inte nödvändigtvis värt pengarna – och du löper dessutom risken att folk märker att du har köpt dina följare, och det ser inte alls professionellt ut.

Kan du bli bannad från Instagram om du köper följare?

Det är en mycket intressant fråga och det verkar som om det finns olika meningar om detta. En sak som är säker är att du inte kan köpa följare på Instagram direkt från deras plattform. Detta betyder dock inte att du inte kan göra det på andra sätt. Det finns många webbplatser och tjänster där ute som erbjuder förfalskade eller bot-drivna följare till personer eller varumärken som vill snabbt bygga upp en stor publik. Dessa tjänster är oftast mycket billiga och ger dig 1000 eller flera followers inom bara några minuter. Du bör emellertid vara medveten om att användande av dessa tjänster är strängt förbjudet av Instagrams regler och villkor, och du riskerar att bli bannad från plattformen om du använder dem.

Är det farligt/riskabelt att köpa Instagram-följare?

Det är farligt/riskabelt att köpa Instagram-följare eftersom det kan leda till avstängning av ditt konto. Om du köper inaktiva eller bot-konton som följer dig, finns det en stor chans att Instagram upptäcker det och avstänger ditt konto. Detta är inte bara en risk för din investering i följare, utan också för all tid och energi du har lagt ned på att bygga upp ditt konto. Det finns många skrupelfria aktörer på marknaden som säljer inaktiva eller bot-konton, så var alltid noggrann med vem du väljer att handla med.

Vilka är de andra alternativen för att få fler följare på Instagram?

De flesta människor använder Instagram för att dela med sig av sina liv med vänner och familj. Men det finns också många som vill använda det för att bygga upp en karriär eller företag. Då är det viktigt att ha så många följare som möjligt. Det finns olika metoder man kan använda för att få fler followers på Instagram. En av de vanligaste metoderna är att follow unfollow-metoden. Man gör såhär: du letar redan efter personer som har intressanta profiler, inom ditt område, och du börjar following dem. Efter några dagar (5-7) unfollowar du dom igen (gör detta bara med 20% av personerna du followar, annars blir det verkligen onaturligt). Positiva sidor med den här metoden är: * Du hittar riktiga intressenter bland personerna som followar dig tillbaka. * Det ser mycket mer naturligt ut om man jämför med t ex köpa followers (vilket aldrig rekommenderas). Negativa sidor: * Tar lite tid i anspråk varje dag/vecka – men ”pengarna” ligger ju i slutresultatet!