Instagram Stories – så använder du dem på bästa sätt

Instagram Stories är ett fantastiskt sätt att dela med sig av sin vardag med vänner och familj. De är enkla att använda och du kan lägga till olika effekter för att göra dem mer intressanta. Förutom att ladda upp egna bilder och videor, kan du även lägga till GIFs, musik och mycket annat. Här är några tips på hur du använder Instagram Stories på bästa sätt:

• Ladda upp ofiltrerade och autentiska bilder – det är det som folk vill se!
• Använd olika filter för att ge dina stories en personlig touch.
• Gör dina stories interaktiva genom att lägga till frågor eller titta-bort-effekten.
• Var kreativ när du använder GIFs, musik och andra effekter.
• Ta alltid en backup av dina stories innan du publicerar dem, så att de inte försvinner i tomma intet!

Så använder du Instagram Stories på bästa sätt

Det finns många olika sätt att använda Instagram Stories på bästa sätt. För det första är det viktigt att du laddar upp intressanta och unika historier. Dina följare vill se något annat än bara bilder och videor av ditt ansikte eller ditt konto. Se till att du också interagerar med dina följare genom att svara på deras frågor och kommentarer.

En annan bra idé är att använda hashtags i dina historier. Detta gör det enklare för andra användare att hitta din historia, vilket kan leda till fler följare. Du kan också använda stickerpack som finns tillgängliga i appen, eller skapa egna stickers med hjälp av tredje part-appar som Adobe Photoshop Express eller PicsArt.

Slutligen, glöm inte bort de olika verktygen som finns tillgängliga för dig i appen, såsom tidslinjen, miniatyrbilder och andra effekter. Utforska alla alternativen och se vilka som fungerar bäst för just dig!

Hur du använder Instagram Stories för att nå fler människor

Instagram har nyligen lanserat en ny funktion som kallas Instagram Stories. Detta är ett sätt för användare att dela korta, ofilmerade videoklipp med sina vänner och följare. Stories visas i en rullande lista i toppen av din feed, och varar i 24 timmar innan de försvinner. För att se en story, bara tryck på play-knappen bredvid användarens profilbild.

Det finns flera användningsområden för Instagram Stories, men det främsta syftet är att ge människor en mer levande och interaktiv upplevelse av hur deras vänner och andra personer de följer lever sina liv. Det hjälper också till att skapa engagemang mellan användare och företag eller varumärken; många organisationer har börjat använda denna funktion för att visa exklusiva ”behind the scenes”-material eller annan spennande innehåll som inte passar in på deras vanliga feed.

För privatpersoner finns det massor av olika saker man kan göra med sin story. Man kan till exempel filma sig själv under dagen och dela med sig av små guldkorn från ens liv, utan att behöva producera långfilmer eller redigera materialet på något vis – detta gör det mycket mer spontant och autentiskt jämfört med vanlig videoinnehåll på social media. Andra populära alternativ är kortare djupintervjuer med viktiga personer i ens liv, roliga taggar (dvs ”utmaningar” som man filmar sig sjalv genomför), smakprov från matbloggar eller receptvideos, musikrecensioner etcetera. Möjligheternarna är verkligen endless!

Tips för att göra dina Instagram Stories mer intressanta

Det finns ett antal olika saker du kan göra för att göra dina Instagram Stories mer intressanta. För det första är det viktigt att ha en bra mix av olika typer av innehåll. Blanda bilder och videos, och experimentera med olika former av interaktion – frånfrågespelsinstagramfilter till enkla tävlingar.

För det andra är det viktigt att hitta din egen unika stil och röst. Ta tid på dig att experimentera med olika filter, effekter och redigeringsverktyg för att hitta den look som passar just dig och ditt varumärke.

Och slutligen, glöm inte bort texten! En kreativ och engaging copy kan verkligen lyfta dina Stories till nya höjder – så var inte rädd för att experimentera lite med typografi och layout.

Tricks för att optimera dina Instagram Stories

När det kommer till Instagram Stories finns det några olika saker som man kan göra för att optimera sin användning av dem. För det första är det viktigt att ha en bra strategi när det gäller innehållet man delar. Detta innebär att man bör tänka på hur ofta man delar historier och vilken typ av historier man delar. Det är också viktigt att interagera med andra användare på platformen, både genom att svara på deras historier och genom att gilla och kommentera deras inlägg. Ett annat tips är att använda de olika verktygen som Instagram erbjuder för att skapa mer intressant och engaging content, såsom stickers, gifs och filters. Slutligen är det viktigt att regelbundet titta igenom statistiken för ens egna Stories för att se hur de presterar i jämförelse med tidigare perioder – på så vis kan man justera sin strategi om det behövs.

Så här skapar du snygga och professionella Instagram Stories

För att skapa snygga Instagram Stories behöver du inte vara en professionell grafisk designer. Det finns massor av verktyg och appar som gör det enkelt att snabbt skapa vackra bilder och videoklipp.

En av de bästa sakerna med Instagram Stories är att du kan använda olika filter, effekter och lager för att personifiera dina inlägg. Detta gör det möjligt för vem som helst att skapa professionella looking stories utan någon stor ansträngning eller kostnad.

Det finns flera olika sätt att gå tillväga för att skapa fina Instagram Storys. Här är några tips:

– Välj rätt instagram story template från start. Det finns massor av templates ute på internet eller i app store, så ta dig tid att hitta den perfekta looken för just ditt varumärke eller din historia. En bra template ger en bra struktur och ser professional ut.

– Ladda ner några bra appar för extra funktioner och redigeringar. Inkorporera text, lager, animationer osv för snyggare stories som sticker ut från mängden. Vi rekommenderar exempelvis apps som Adobe Spark Post eller Canva (bland många andra).

– Var kreativ med hur du använder de olika funktionerna i apparna – experimentera tills du hittar det perfekta resultatet! Ta for example texten – prova olika typsnitt, storlekar och placeringar tills du hittat den looken som passar just din historia bäst .

Oavsett om du vill skapa en informativ story om ditt senaste produktlansering eller bara dela lite alldagliga ögonblick med dina followers, hoppas vi att dessa tips har inspirerat dig tillatt skapa något unikt och fantastiskt!