Designa snygga omslagsbilder till Facebook

När det kommer till Facebooks omslagsbilder finns det några saker du ska tänka på för att göra dem snygga. Först och främst måste du välja en bild som passar in med din brand eller ditt företag. En bra regel är att använda en bild som redan finns på ditt logotyp eller i dina andra marknadsföringsmaterial. Detta gör det lättare för folk att komma ihåg dig. Andra saker du kan tänka på är att välja en bild med riktiga människor i den, eftersom de tenderar att vara mer intressanta än objekt. Och till slut, se till att din bild har riktigt bra kvalitet, annars ser det ut som om du inte bryr dig om ditt varumärke!

Hur du designar en snygg omslagsbild på Facebook

En snygg omslagsbild på Facebook är något som alla vill ha. Det är inte alltid lätt att få till en perfekt bild, men det finns vissa saker man kan tänka på för att göra det lite enklare. Först och främst ska man titta på vilken typ av bild man vill ha. Vill man ha en bild som bara visar text? Då är det bra att hitta en fin font och spela med storlek och placering av texten. Man kan också lägga till flera olika element i sin bild för att göra den mer intressant. En popularitetssida på Facebook har ofta snygga covers med mycket information, medan en mindre känd sida kanske bara har ett foto eller en logga. När du bestämt dig för hur din bild ska se ut är det dags att göra den verklighet! Om du inte är så tekniskt savvy finns det massor av program och hemsidor som erbjuder tjänster för att designa cover-foton (oftast mot betalning). Dessa ger ofta snygga resultat, men om du hellre vill designa din egen cover gratis finns det möjligheter till det med. Hemsidor som Canva erbjuder gratis verktyg (som ibland innehåller annonser) för användare som vill designa egna grafiska element, inklusive covers. Oavsett om du väljer att betala eller göra din cover helt gratis, ta tid på dig och experimentera fram något unikt och snyggt – något som representerar just din sida!

Tips för att göra din omslagsbild till Facebook bättre

Det finns ett antal saker du kan göra för att göra din omslagsbild till Facebook bättre. Först och främst, tänk på vilket budskap du vill förmedla med din omslagsbild. Vill du visa upp din verksamhet? Markera en viktig händelse? Eller kanske visas något som är representative för vem du är eller vad du står för? När du vet vilket budskap du vill förmedla, kan du börja arbeta med detaljerna.

En av de viktigaste detaljerna är valet av bild. En bra omslagsbild är en bild som sticker ut, men samtidigt inte ser alltför ”klippta” eller ”redigerade”. En naturlig bild brukar fungera bra, så länge den har en stark visualitet. Andra detaljer att titta på är texten och andra grafiska element. De ska vara tydliga och lätta att läsa, samtidigt som de passar in i resten av designen på ditt Facebook-cover.

3 exempel på fantastiska omslagsbilder på Facebook

Det finns många fantastiska omslagsbilder på Facebook. Här är tre av mina favoriter:

1. En bild på en solnedgång, tagen från ett strandhus i Karibien. Solens strålar skiner genom palmerna och skapar en mycket romantisk atmosfär.

2. En bild av Eiffeltornet under natten, med alla ljusen tända. Det ser ut som om tornet är upplyst av stjärnorna i himlen.

3. En bild på en man och kvinna som dansar tango i Buenos Aires, Argentina. De två kropparna verkar smälta samman till en enda och det ser mycket sensuellt ut!

Varför det är viktigt att ha en snygg omslagsbild på Facebook

Det är mycket viktigt att ha en snygg omslagsbild på Facebook. Detta eftersom det är den första saken som folk ser när de kommer till din profil. En snygg omslagsbild gör intryck och visar att du bryr dig om hur du ser ut online. Det hjälper också till att skapa en bra första intryck av dig som person.

hur man gör en unik och intressant omslagsbild till sin facebook sida

Facebook-sidor är en av de bästa sätten att marknadsföra sig själv, sin verksamhet eller sitt företag. Med en unik och intressant omslagsbild till din facebook-sida kommer du sticka ut från mängden och få fler besökare på din sida. Här är några tips på hur du skapar en unik och intressant omslagsbild:

1. Tänk ut vad du vill förmedla med din omslagsbild. Vill du visa upp dina produkter, ditt varumärke eller vill du ha en bild som representerar dig eller ditt företag? Ha i åtanke vad det är som gör just din facebook-sida unik.

2. Välj en bra bild. Se till att använda högupplöst bildmaterial som ser professionellt ut – detta gör stor skillnad! Undvik dock att använda personliga bilder från exempelvis semesterresor etc., det kommer snabbt se tråkigt ut om man ser samma sorts bilder hela tiden på olika sidor. 3. Var kreativ! Om du inte vet exakt vad slags bild material som passar dig kan det vara bra att experimentera lite med olika former, stilar och effekter tills man hittat något som fungerar extra bra just för din facebook-sida. 4. Använd text i små mängder – ofta behövs bara några ord (eller precis noll ord alls) för att ge den riktiga effekten av imageen – testa dig fram! 5 . Byt ofta! Ett annat tips är att byta omslagsbilde regelbundet; dette gör sidan mer levande, ger intrycket av aktivitet på sidan samtidig som besökarna kan se vilken typ av innehåll de kan expecta sig finna på just den h