Bra rubriker och titlar för dina blogginlägg – så skriver du de

En av de viktigaste sakerna när det gäller bloggande är att skriva bra rubriker och titlar för dina inlägg. Detta är ett effektivt sätt att få läsare till din blogg, samtidigt som det hjälper dig att organisera ditt material. Det finns dock ett par saker du ska tänka på när du skriver en rubrik eller titel, och vi har listat några tips här:

1. Se till att din rubrik/titel är kort och koncis – Inlägg med långa och svårförståeliga titlar tenderar att bli mindre lästa. Försök istället fokusera på nyckelord och formulera en tydlig och intressant rubrik/titel.

2. Var kreativ – En unik eller kreativ rubrik/titel kan verkligen göra skillnad i hur många som väljer att läsa just ditt inlægg. Titta pã andra bloggar inom samma omrade for inspiration, men var inte rãdd for at prova something new!

3. Anvãnd keywords – Med rÃÂtt keywords i din rubrik/title kan du mycket enkelt fa fler trafikanter fran saekerhetssökningsmotorerna (SEM) . Sök pa Internet efter vanliga termer som anvands inom det omrade du bloggar om for mer information on how to optimera your headlines for the search engines!

Hur du skriver en bra rubrik för ditt blogginlägg

En rubrik är ofta det första som en läsare ser när de kommer till ditt blogginlägg. Det är alltså viktigt att skriva en bra rubrik som lockar till sig läsare och får dem att vilja läsa vidare på ditt inlägg. Här är några tips på hur du skriver en bra rubrik:

1. Gör den kort och snabb, max 10-15 ord. Ingen vill läsa en roman i rubrikform.
2. Använd gärna ett ”lockande” ord eller frase i din rubrik så att man blir sugen på att ta reda på mer. Exempelvis ”Sju hemliga tips för…”, ”Hur man blir av med..” eller ”De bästa stunderna med..”.
3. Var kreativ! Utmana dig själv och titta utanför boxen, använd gillar olika metaforer eller analogier i din rubrik för att sticka ut från m crowd.
4. Spela gärna på people’s natural curiosity, använd dig av ord som ”avslöjar”, ”upptackter”, ”exponering” eller liknande för att ge intrycket av att du har ny information som ingen annan har access till.
5

Tips för hur du kan skriva bättre rubriker och titlar

Rubriker och titlar är ofta det första som läsaren ser av ditt inlägg eller artikel. De är viktiga för att fånga läsarens intresse och göra dem villiga att fortsätta läsa. Här är några tips på hur du kan skriva bättre rubriker och titlar:

1. Var kreativ- titta på andra personers bloggar och se hur de har valt att titulera sina inlägg. Detta ger dig en bra idé om olika stilar som finns, samt vad som fungerar och inte fungerar.
2. Gör det personligt- använd din egen unika röst när du väljer orden i rubriken eller titeln, så att den passar just din blogg eller artikel.
3. Keep it short and sweet- du behöver inte använda fler än 5-7 ord i din rubrik eller titel, annars blir det bara onödigt tråkigt och svårtolkat.
4. Var specifik- i stora onlineforum finns det alltid tusentals trådar med allmänna teman, så var beredd att skilja dig ut från mængden genom at vara precis med vilket subjekt du tar upp i din trád. Exempel: ”5 reasons why I love my job” is much more specific (and interesting!) than ”Things I like about my job”.

Vad som gör en bra bloggpost-rubrik?

Det finns ett antal saker som gör en bra bloggpost-rubrik. Först och främst ska rubriken vara kort och koncis – ingen vill läsa en tjock rubrik med flera olika ord. Dessutom bör rubriken ge läsaren en indikation på vad inlägget handlar om, så att de vet om det är något för dem. En intressant och tilltalande bloggpost-rubrik kan också locka fler läsare till inlägget, vilket är bra för både bloggaren och läsarna.

Så här skapar du intressanta och läsvärda rubriker

Det finns olika tekniker för att skapa intressanta och läsvärda rubriker. En av de mest effektiva är att använda ord som trigger positiva känslor hos läsaren. Andra effektiva ord är ord som utmanar eller på annat sätt väcker nyfikenhet.

En annan teknik är att använda frågetecken i rubrikerna. Detta gör det lättare för läsaren att identifiera om det är en artikel som de vill ta sig tid att läsa eller inte. Det är också en bra idé att vara specifik när du skriver rubriker, så att det blir tydligt vad artikeln handlar om.

5 tips på hur du skriver effektiva och klickvänliga rubriker

1. Skriv rubriker som är klara och koncisa – Inga långa, svävande titlar. Se till att du får fram det viktigaste i din rubrik.

2. Använd ord som triggar positiva känslor och lockar till klick – Många människor letar efter saker som gör dem lyckliga, glada eller intresserade. Rubriker med dessa ord tenderar att generera fler klick än andra.

3. Utmana status quo – Om du kan formulera en rubrik som ifrågasätter något vanligt eller accepterat, kan det vara mycket lockande för mottagaren att ta reda på mer via din länk.

4. Gör anspelningar på aktuella händelser eller trender – Detta gör din rubrik mer relaterad och relevant för mottagaren, och ökar dess chanser att bli uppmärksammad bland all annan information som finns tillgänglig online.

5. Testa olika versioner av samma rubrik – Det finns inget magiskt recept för hur man skriver den perfekta rubriken, så testa dig fram tills du hittar en version som fungerar bäst för just ditt innehåll och din publik!