Det finns vissa grundläggande tips som gör det enklare att skapa ett intressant blogginlägg. Dels ska man försöka hitta ett ämne som är unikt och intressant, och sedan fokusera på att utveckla detta tema på ett sätt som engagerar läsaren. Man bör också se till att använda ett klart och begripligt språk, medan man samtidigt undviker att bli för teknisk eller invecklad. Andra aspekter av bloggskrivande inkluderar användningen av olika typer av media – bilder, video och andra former av grafik kan alla vara mycket effektiva i en bloggpost. Oftast är det dock bäst att hålla sig till textinlägg, åtminstone till en början, när man lär sig hur man bygger upp sin blogg.
Bloggtips för bättre, mer läsvärda inlägg – använd gärna bilder och video
En av de stora anledningarna till att bloggar är så populära, är för att de ger oss möjlighet att komma i kontakt med andra som delar våra intressen. Men hur skapar man egentligen en bra bloggpost? Här är några tips:
1. Titta på andras bloggar och ta inspiration från dem. Det är helt okej att vara inspirerad av andras inlägg – det är ju trots allt därför du läser deras bloggar! se till dock att du inte bara kopierar deras idéer, utan försöker göra dina egna tolkningar och varianter.
2. Välj ett tema/en niche för din blogg, detta gör det enklare för dig att hitta inspiration samtidigt som det gör din blogg mer intressant för läsaren. Om du t ex skriver en modeblogg kan du fokusera på olika aspekter av mode, t ex olika typer av plagg eller sminktekniker.
3. Gör dina inlägg läsvärda genom att använda bilder och videofiler; folk vill se snygga bilder och intressanta filmer, så se till att ha mycket visuellt material i dina inlägg! Dessutom gillar folk oftast inlägg som är informativa och/eller underhållande, så strunta inte i texten – den är minst lika viktig som bilderna!
Bloggtips för bättre, mer läsvärda inlägg – skriv kortare och smalare inlägg
Bloggtips för bättre, mer läsvärda inlägg: skriv kortare och smalare inlägg. Det är enklare för läsaren att ta till sig informationen i korta stycken, och det går snabbare att läsa ett kort inlägg än ett långt. Ett tips är därför att hålla inläggen på ca 500-600 ord. Dessutom bör du titta på strukturen i ditt inlägg – se till att den är tydlig och enkel så att läsaren kan navigera sig fram bland olika delar av texten. Också rubriker och underrubriker hjälper till att göra texten mer tillgänglig och luftig.
Bloggtips för bättre, mer läsvårda inlagg – var personlig i ditt bloggande
Det finns flera saker du kan göra för att göra dina blogginlägg mer intressanta och läsvärda. För det första är det viktigt att vara personlig i ditt bloggande, det vill säga att skriva på ett sätt som visar vem du är som person. Detta betyder inte att du ska avslöja allt om dig själv, men det betyder att du ska vara ärlig och transparent i ditt bloggande. Det är också viktigt att hålla fast vid ett tema eller en niche när du bloggar, detta gör det enklare för läsarna att hitta inlägg som de verkligen är intresserade av. Slutligen bör du regelbundet uppdatera din blogg med nya inlägg, detta hjälper till att hålla läsarna engagerade och kommer också se till att ditt innehåll hamnar högt upp i sökmotorerna.
Bloggtips för böttre, mer lösvara inlagg – ha regelbundna uppdateringar
De flesta bloggar är en blandning av personliga och professionella inlägg. Genom att ha regelbundna uppdateringar kommer du att få bättre resultat med din blogg och dina inlägg kommer att vara mer lösvara. Detta gör det möjligt för läsarna att veta när de kan förvänta sig ett nytt inlägg från dig, samtidigt som det ger dem en anledning att komma tillbaka till din blogg ofta.
Blogtips for better, more readable posts – use headlines and subheadings
Titlar och underrubriker är ett bra sätt att fånga läsarens uppmärksamhet och hjälpa hen att orientera sig i texten. De gör det också enklare för skanning, vilket är vad de flesta av oss gör när vi tar in information på nätet. Nackdelen med titlar och underrubriker är dock att det kan leda till långa stycken text som blir svårare att ta in. Därför är det viktigt att använda dem sparsamt, bara då det verkligen behövs för att strukturera din text.