Bästa tipsen för att designa en hemsida som converterer

Det finns ett antal saker du kan tänka på när du designar en hemsida som ska convertiera:

– Se till att ha en tydlig och lättförståelig struktur. Använd gärna menyer och underrubriker för att hjälpa besökaren navigera på sidan.
– Ha ett klart syfte med din sida. Tänk på vad du vill att besökarna ska göra när de kommer in på sidan, och se till att det är lätt för dem att hitta den information eller det erbjudande de letar efter.
– Ge intryck av trustworthiness. En bra layout, professionella bilder och en tydlig ”call to action” är alltid positivt.
– Testa olika varianter av din sida, och titta på statistiken för hur många som converterer från olika versionser av sidan. Detta kan ge dig idéer om vad som fungerar och inte fungerar, och hjälpa dig att continually optimera ditt conversionsrate.

Se till att ditt innehåll är användbart och relevant

Innehållet på din webbplats är viktigt för dina användare och ska vara användbart och relevant. Se till att det finns tillräckligt med information om de tjänster eller produkter du erbjuder, så att användarna kan göra ett informerat val. Uppdatera regelbundet innehållet på din webbplats så att det inte blir irrelevant eller out-of-date. Glöm inte heller bort att lägga till nya sidor när du har nya produkter eller tjänster.

Gör det enkelt för besökare att komma i kontakt med dig

En av de viktigaste aspekterna av att driva en framgångsrik webbplats är att göra det enkelt för besökare att komma i kontakt med dig. Detta innebär att du bör ha en tydlig och lättillgänglig kontaktformulär på din webbplats, så att besökare snabbt och enkelt kan skicka ett meddelande till dig när det behövs. Det är också viktigt att du har en giltig e-postadress som visas på webbplatsen, så att mottagaren alltid vet vem det är från. Slutligen bör du se till att ditt telefonnummer finns listat på webbplatsen, så potentiella kunder kan ringa direkt om de behöver prata med någon. Med dessa tre saker i åtanke borde du inte ha några problem med att hantera inkommande kundmeddelanden på rätt sätt.

Ge dina besökare möjlighet att ta emot regelbundna uppdateringar från dig

Ge dina besökare möjlighet att ta emot regelbundna uppdateringar från dig. Detta gör det möjligt för dem att hålla sig uppdaterade med vad du har att säga, och det är en bra sak för både din trafik och ditt företag. Att ge dina besökare ett abonnemang på dina uppdateringar är som att skicka dem ett brev i veckan – det håller dem informerade om vad du gör och tvingar dem inte komma tillbaka till din webbplats varje dag för nytt innehåll.

Använd ett tydligt och effektivt call-to-action (CTA)

En call-to-action, eller CTA, är ett verktyg som används för att uppmuntra till en viss handling. CTAs finns oftast i form av knappar med texten ”Klicka här”, ”Läs mer” eller liknande. För att vara effektiv bör en CTA vara tydlig och lätt att förstå, samtidigt som den ska stick ut på sidan. En bra placering för en CTA är ofta nederst på sidan, där besökaren har möjlighet att se den och ta till sig informationen.

Utvärdera och testa regelbunt to ensure optimal results

Innan man börjar med något större projekt är det alltid en bra idé att göra lite research och planering. Detta gäller oavsett om man ska bygga ett hus eller bara måla en vägg. Med regelbunt är det precis samma sak – ju mer du vet, desto bättre resultat kommer du att få. I den här artikeln kommer vi därför att titta närmare på hur du utvärderar och testar regelbunt för att få bästa möjliga resultat.