Kategori: Matlagning

Så lagar du en enkel pasta carbonara

Så lagar du en pasta carbonara på 10 minuter: 1. Koka pasta efter anvisningarna på förpackningen. 2. Fräs lök och bacon i en stekpanna tillsammans med olja eller smör. 3. Blanda sedan i ägg, mjölk och parmesanost till en krämig sås. 4. Tillsätt pasta och pepparackor till smak 5. Servera direkt!

Ingredienser

Det finns många olika ingredienser som används i matlagning och bakning.…

5 tips för bättre matlagning

1. Börja med en ren arbetsyta och verktyg. En ren disk är inte bara vacker att titta på, den är också mycket mindre smutsig och enklare att använda. Se till att ha rena skurborstar, knivar och annat köksutrustning när du börjar matlagningen.
2. Läs receptet helt innan du börjar cooking. Så du vet exakt vad som behövs och hur allting ska göras i detalj.…

Soppa – enkelt och gott

Soppa är ett enkelt och gott maträtt som kan tillagas med en mängd olika ingredienser. Soppan är oftast uppdelad i två huvudsakliga kategorier: grönsakssoppa och köttsoppa. Grönsakssoppor innehåller ofta rotfrukter, potatis, gröna örter och grönsaker i tärnad form. Köttsoppor innehåller vanligen kyckling, fläsk eller nötkött och de kan vara fyllda med grönsaker eller helt renade från dem. En soppa kan serveras kall eller varm beroende på receptet.…

Matlagning för nybörjare – en guide

Matlagning för nybörjare – en guide

För den som aldrig har lagat mat förr, kan det verka svårt och intressant. Men med lite tålamod och praktisk erfarenhet är det inte alls så komplicerat att laga en god middag. Här är några tips på hur du kan börja din resa mot ett mer gastronomiskt liv!

Innan du börjar: Se till att du har alla ingredienser som behövs, och att ditt kök är städat och ordnat.…

Lasagne – en italiensk klassiker

Lasagne är en italiensk klassiker som består av flera lager av pasta med köttfärs, sås och ost. Lasagne börjar vanligtvis med ett lag pasta, sedan följer ett lag köttfärsblandning och så vidare tills alla ingredienser i lasagnen är använda upp. Lasagne serveras ofta med grönsaker och sallad på sidan.

Lasagne – en italiensk klassiker

Lasagne är en italiensk klassiker som består av flera skikt av pasta, fyllning och sås.…

Frukost – 5 tips för en god start på dagen

Frukost är den viktigaste måltiden på dagen och det är viktigt att starta dagen med en näringsrik och energigivande frukost. Här är fem tips för en god start på dagen:

1. Välj fullkornsprodukter som bröd eller havregryn som innehåller mycket fiber och stärker magen.

2. Proteiner gör dig mätt längre och hjälper till att bygga upp muskelmassa. Välj magert kött, ägg, bönor eller tofu som proteinkälla i din frukost.…

Så lagar du en klassisk köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa är en riktig smakstjärna och något som alla borde ha i sin repertoar. Den här limpan är perfekt för att servera till stora sällskap, eftersom den är enkel att laga och alltid uppskattas av gästerna. Förberedelserna tar dock lite tid, så planera i god tid om du ska servera den på ett stort event.

Börja med att koka grönsakerna.…

Mitt kök – en blogg om matlagning

Jag heter Emma och jag älskar matlagning. Jag startade min blogg, Mitt kök, för att dela min passion med andra. På Mitt kök hittar du recept på allt från enkla vardagsrätter till festmat. Jag vill inspirera dig att laga nyttig och god mat, och det ska vara enkelt också!

Alla recept på Mitt kök är testade av mig själv eller någon av mina familjemedlemmar eller vänner.…

Så gör du en god dressing

En god dressing är inte svår att göra, och det finns många olika recept. Här är ett enkelt recept på en god vinägrett:

Blanda 1 del olivolja med 2 delar vinäger, tillsätt sedan lite salt och peppar. Smaka av dressingen och Justera smaken med mer salt, peppar eller vinäger efter behag. En skvätt honung ger dressingen en sötma som balanserar aciditeten från vinägern.…

Sallader – enkelt och gott

Sallader är ett enkelt och gott alternativ till den traditionella maten. Man kan fylla sin sallad med det man gillar, beroende på vad man har i kylskåpet. Det finns olika typer av sallader, från de enklaste till de mer komplicerade. De flesta innehåller grönsaker och frukt, men det finns även några som innehåller kött eller fisk. Sallader är inte bara goda, utan också nyttiga då de innehåller mycket fiber och vitaminer.…