5 effektiva sätt att marketera din designverksamhet på sociala medier

Det finns många olika sätt att marknadsföra din designverksamhet på sociala medier. Här är fem effektiva metoder:

1. Skapa en professionell och användarvänlig webbplats. Ditt webbdesign bör vara av hög kvalitet och representera vem du är och vad du står för som designer. Se till att lägga till relevant information om dig själv och din verksamhet, samt ett galleri med dina bästa arbeten.

2. Använd sociala medier för att bygga upp ett bra rykte för din verksamhet. Skapa innehåll som visar hur kunnig och kreativ du är, och se till att det når ut till så många som möjligt genom att använda hashtags och andra reklamverktyg på sociala medier.

3. Var aktiv i online-communitys som riktar sig mot designers eller den bransch du arbetar inom. Delta i diskussioner, svara på frågor, dela dina tankar och idéer – detta visar inte bara hur kunnig du är, utan gör även att fler people blir intresserade av dig och ditt arbete.

4. Samarbeta med andra designers eller företag inom samma område som dig själv, detta gynnar er båda två genom att ni kan dra nytta av varandras publik/följare-bas . Ni kan t ex göra gemensamma give away-kampanjer eller skapa unika produkter/designs tillsammans . Detta visar potentialen customers/clients att ni har mycket mer erfarenhet & expertise than they may have originally thought .
5 Utnyttja de olika funktionernaeffekternapromotionstipsentools that each social media platform has to offer , for example : Twitter allows you to use hashtags to get your tweets seen by more people , Facebook has ‘boosted posts’ which gives your content extra reach , LinkedIn has different groups you can join (or even start your own ) where professionals in your industry congregate to discuss various topics related to their work . By being active on these platforms and utilizing their unique features , you’ll be able to market your design business much more effectively and reach a wider audience .

Använd hashtags för att nå fler människor

#hashtags är ett perfekt sätt att nå ut till fler människor på sociala medier. De hjälper dig att få din post sett av en större publik, samtidigt som det gör det lättare för användare att hitta dina inlägg. När du använder hashtags bör du dock välja dem noggrant, eftersom det finns en risk att dina inlägg hamnar bland trådar om helt andra saker. Försök alltså att hitta populära och relevanta hashtags för just din bransch eller ditt intresse.

Gör dina inlägg tillgängliga för alla

Gör dina inlägg tillgängliga för alla på Internet genom att använda olika webbplatser och tjänster. Detta gör det möjligt för andra användare att hitta och läsa dina inlägg, samt kommentera eller reagera på dem. Det finns olika saker som du bör tänka på när du gör ditt innehåll tillgängligt för allmänheten:

Vad är syftet med ditt inlägg? Skriver du avsiktligen för en viss målgrupp eller vill du bara dela med dig av information? Olika webbplatser och tjänster passar bättre för olika ändamål.
Till exempel, om du skriver en bloggpost kan det vara lönsamt att publicera den på en bloggtjänst (som WordPress eller Blogger), men om du vill dela en video med dina vän;nner är YouTube ett bät;ttre val.

Ta reda på hur mycket kontroll du vill ha över din publikation. Vill du att vem som helst ska kunna se och ladda ner din video, eller bara de personer som har ett specifikt ID-nummer? Många webbtjän;nster ger dig möjlighet att begrän;nsa vem som kan se ditt material, så ta redo p &aring onferera deras instruktioner innan publikation.
Om det &aumlr inte viktigt f&oumlr dig vem som ser ditt material &aumlr Facebook of Twitter bra alternativ (men h&aringllknapparna betyder dock inte total anonymisering). Dock, om anonymitet verkligen &aumlr vikitig fr you-dvs., you are a political activist who is concerned about retribution from your government–then posting your content to the Tor network may be a better option for you.

Ge dina följare en bakgrund och historia om varför du startade din designverksamhet

Jag startade min designverksamhet för att jag ville skapa något unikt och personligt. Jag ville ha en egen identitet i branschen och inte bara vara en annan designer. Jag blev inspirerad av andra kreativa människor som hade lyckats skapa något unikt, och jag ville göra det samma. Det tog mig ett tag att hitta min stil, men när jag väl hittade den kunde jag inte sluta designa. Jag älskar att experimentera med olika material och tekniker, och det är därför jag aldrig tröttnar på designen.

Inkludera ett call-to-action i alla dina inlägg

I sociala medier gäller det att vara aktiv och present. Ditt mål är naturligtvis att få så många som möjligt av dina följare att konvertera till kunder eller prenumeranter. För att öka chansen för detta bör du alltid inkludera en call-to-action (CTA) i alla dina inlägg.

En CTA är precis vad det låter som – en uppmaning till handling. Det kan handla om att registrera sig för ett nyhetsbrev, besöka din hemsida, downloada ett erbjudande eller liknande. Med andra ord, något som du vill att dina läsare ska göra efter att ha sett ditt inlägg.

Förutom det faktum att CTAs ökar chansen för konverteringar, så gör de också dina inlägg mer interaktiva och intressanta. Läsarna vet direkt vad de ska göra och blir inte bara passive tittare/lyssnare/besökare – utan deltar aktivt i marknadsföringen av din verksamhet!

Visa upp ditt arbete på olika plattformar

Arbete är ett av de viktigaste sakerna i livet och alla vill göra det på olika sätt. För att nå ut till fler människor rekommenderar jag att du visas upp ditt arbete på olika plattformar. Detta gör det enklare för andra att se och använda ditt arbete, samtidigt som du kan få feedback från andra användare.